Op deze figuur worden de brailleversie (Notaert-Woluwecode) en de Vlaamse Wiskundecode (VWC) van enkele eenvoudige formules naast mekaar gezet.
Voorbeelden:
Toegankelijke versies van deze formules zijn te vinden in de “Handleiding Wiskunde Braille en VWC” die vanaf juni 2012 beschikbaar is op de VLOR website (info jan_engelen@telenet.be).
VWC volgt grotendeels de principes van Notaert/Woluwecode, maar kent een aantal vereenvoudigingen (ook omdat er meer toetsenbordtekens dan brailletekens beschikbaar zijn). Dit is voordelig bij het omzetten en overschakelen tussen codes.
Voorbeelden:
In VWC worden zoveel mogelijk de gewone toetsenbordcombinaties gebruikt om functies weer te geven.
Voorbeelden:
Enkele voorbeelden van dollarcodes om wiskundige functies zonder toetsenbordequivalent weer te geven.
VWC voorbeelden:
Toegankelijke versies van deze formules en de volledige lijst van dollarcodes zijn te vinden in de “Handleiding Wiskunde Braille en VWC” die vanaf juni 2012 beschikbaar is op de VLOR website (info jan_engelen@telenet.be).
Op deze figuur wordt aangegeven hoe Griekse letters weergegeven moeten worden in VWC (met voorcode µ/mu, een letter die op azertytoetsenborden voorkomt. Voor qwerty gebruikers kan evt. een andere voorcode afgesproken worden.
Voorbeelden:
Op deze figuur wordt aangegeven hoe onder en bovenindices kunnen worden weergegeven door gebruik van het onderlijningsteken en de accent circonflexe (het dakje). Als ze links van de betrokken letter staan worden ze verdubbeld.
Voorbeelden:
Op deze figuur staan enkele complexe formules waarbij het van belang is af en toe een spatievuller (het tremateken) te gebruiken.
Voorbeelden:
Op elkaar lijkende formules die door correct gebruik van afsluiters uit mekaar gehouden kunnen worden.
Voorbeelden:
Op deze figuur wordt een stelsel van twee lineaire vergelijkingen weergeven. In VWC komt hiervoor de aankondiging $st gevolgd door het aantal vergelijkingen en na de laatste vergelijking wordt de afsluiter “$#” geplaatst.
Voorbeeld (de drie regels moeten samen geïnterpreteerd worden):
Op deze figuur worden een aantal negaties van bewerkingen getoond. De dollarcodes van deze bewerkingen krijgen de letters “nt” tussen het dollarteken en de afkorting.
Voorbeelden: