Over Hannah

Wie zijn we?

Hannah Interculturele projecten v.z.w. is gegroeid vanuit twee invalshoeken: de zorg om samen te leven in een gemeenschap met groeiende diversiteit en de behoefte om te reflecteren bij kunst in al haar vormen.

De v.z.w. werd opgericht in 2003 en de werking gebeurt in het Hannah-huis in Herent (Mechelsesteenweg 361) of op andere locaties wanneer deze meer geschikt lijken.

 

Vanwaar komen we?

Hannahís werking is gegroeid vanuit de ervaringen met schoolprojecten in het Sancta Mariainstituut in Leuven.

Kunst kijken, beleven en maken is een belangrijke weg naar expressie, samenwerking en omgaan met verschillen.

Toen begin de jaren negentig de weg naar Oost-Europa werd vrijgemaakt, was het duidelijk dat er aan weerszijden van de vroegere grens behoefte was aan informatie maar ook aan mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Daarom werd gestart met schooluitwisselingen, vooral met scholen in de Tsjechische Republiek, later in bredere uitwisselingsprojecten met Portugal, Spanje en ItaliŽ. Dit CITIZEN-project werd mede ondersteund door de Europese Gemeenschap.

 

Het schone, het ware en het goede

Hannah organiseert per jaar ongeveer  4 projecten met daarin beeldende kunst, poŽzie en muziek. Afhankelijk van het thema of van de actualiteit sluit daar ook een lezing of een uitstap bij aan. Een werkjaar loopt van september tot mei en elk najaar verschijnt er daarom een jaarfolder met het volledige programma.

Een v.z.w. leeft niet gratis

Neen, wij betalen wel geen huur aan de eigenaar van het Hannah-huis, maar als v.z.w. hebben we toch kosten: elektriciteit, water, sprekersvergoedingen, drukwerk enz. Onze inkomsten komen van de bijdragen in de werkingsonkosten door kunstenaars, van inkomgeld van bezoekers aan activiteiten en van bijdragen van onze huisvrienden die het project ondersteunen met een jaarlijkse bijdrage van 25 euro.

De zgn. winst gaat naar goede doelen, die kansmarmen ondersteunen en/of samenwerking bevorderen over de grenzen van religie of volk heen.

 

CONTACT

Hannah, een huis voor kunst en samenwerking.
Mechelsesteenweg 361 (kant Leuven), 3020 Herent

tel. 0475/84 65 00 of 016/23 85 74
fax. 016/23 74 31

e-mail: leni.creuwels@hannah.be


Hoe het Hannah-huis bereiken:

 

Terug naar de Hannah-website